Caset

Een Nieuw Hoofdstuk voor Motorcenter Caset


De Familiepassie Blijft Voortleven
Lichtervelde, [21/10/2024] 

Na meer dan drie decennia van onuitputtelijke passie en toewijding, kondigen Johan en Martine van Motorcenter Caset aan dat ze de fakkel doorgeven. De zaak die zij in 1989 hebben opgericht, en die sindsdien een begrip is geworden in de motorwereld, gaat een nieuwe toekomst tegemoet. Hoewel Johan en Martine een stap terugzetten, blijft hun erfenis en passie voor motoren stevig in familiehanden en zal de zaak verder versterkt worden door een samenwerking met een sterke nieuwe partner.

Een Welverdiende Rust – Maar de Liefde voor Motoren Blijft Leven

Motorcenter Caset begon als een droom van Johan, die van kinds af aan gepassioneerd was door tweewielers. Samen met Martine bouwde hij de zaak uit tot een full-service-motorzaak. Wat hen altijd heeft gedreven, is de gedeelde liefde voor motoren en de warme band met hun klanten, vrienden en medewerkers.

Na vele jaren van hard werken hebben Johan (62) en Martine besloten dat het tijd is om samen te genieten van de rust die ze zo lang opzij hebben gezet. De diagnose die Johan enkele jaren geleden kreeg, met name de ziekte van Parkinson heeft hoofdzakelijk deze beslissing beïnvloed. Hun gedeelde passie voor motoren blijft een belangrijk deel van hun leven. “Ook al neem ik afscheid van de dagelijkse leiding, de passie voor motoren zit diep, en die blijf ik delen met mijn familie en onze klanten, zowel op de baan als aan de keukentafel.” Zegt johan.

Overname door een Sterke Partner met Gedeelde Waarden

Motorcenter Caset blijft in goede handen, zowel binnen de familie als door een nieuwe samenwerking met een sterke investeerdersgroep. Deze investeringsgroep, die ook de drijvende kracht is achter Honda Mertens met vestigingen in Antwerpen, Brussel en Limburg, deelt dezelfde waarden en toewijding aan kwaliteit en service. Johan en Martine vonden het belangrijk om een partner te vinden die hun visie en filosofie zou voortzetten. “Het was voor ons essentieel dat de ziel van Motorcenter Caset behouden blijft,” vertelt Martine. “Onze klanten hebben altijd op ons kunnen rekenen voor kwaliteit, service en een familiale sfeer. Die waarden blijven centraal staan.”

De samenwerking tussen Motorcenter Caset en de nieuwe partner kwam dan ook snel tot stand. De investeringsgroep zag in Motorcenter Caset een gevestigde waarde met een stevige reputatie, en zij willen deze toekomst verder ondersteunen door middel van nauwe samenwerking tussen hun vestigingen. Dankzij deze nieuwe structuur kan de zaak haar klanten een nog betere service bieden, door kennis en middelen te delen en de sterkte van het Honda-dealerschap verder te benutten.

De Toekomst van Motorcenter Caset in Familiehanden

Hoewel Johan en Martine een stap terug zetten, blijft de familie stevig aan het roer van Motorcenter Caset. Johan’s schoonzoon, Joran, neemt de dagelijkse leiding over en zal ervoor zorgen dat de zaak blijft bloeien zoals intussen al 35 jaar het geval is. Joran, zelf een fervent motorrijder en net als Johan een groot liefhebber van Honda, is vastberaden om de sterke traditie van Motorcenter Caset voort te zetten. Dit doet hij samen met Stephanie, dochter van Johan en Martine, die hem zal bijstaan bij de verkoop van motoren, net zoals ze dat jarenlang samen met haar vader deed. Stephanie heeft daarnaast een succesvolle rol in Cultuurhuis De Keizer, maar kijkt ernaar uit om samen met Joran de zaak op dynamische wijze voort te zetten.

“Ik voel me vereerd om in Johan’s voetsporen te treden,” zegt Joran. “Met zijn steun en kennis, en met hetzelfde team, zullen we Motorcenter Caset naar een nieuwe toekomst leiden. We blijven werken vanuit de waarden die de zaak groot hebben gemaakt: een familiale aanpak, passie voor motoren, en de beste service voor onze klanten.”

Veranderingen in het Team en Toekomstige Focus

Terwijl het team grotendeels hetzelfde blijft, zijn er enkele personeelswissels. Paul, die jarenlang samen met Steven de planning en organisatie van het atelier verzorgde, en Pascal, die verantwoordelijk was voor de verkoop, hebben besloten een nieuwe uitdaging aan te gaan. Motorcenter Caset bedankt hen beiden voor hun jarenlange inzet en bijdrage aan de zaak.

Om het team te versterken, is Motorcenter Caset op zoek naar een extra motortechnieker en een nieuwe medewerker om, samen met Steven en de rest, de werkplaats te ondersteunen en verder te laten groeien.

Daarnaast zal er een verschuiving plaatsvinden in de focus van de zaak. De kledijafdeling, die jarenlang met liefde door Martine werd beheerd, sluit eind maart volgend jaar haar deuren. Klanten die op heden nog een waardebon of volle klantenkaart bezitten kunnen deze tot eind dit jaar inwisselen in de kledijshop. Motorcenter Caset zal zich voortaan volledig richten op nieuwe Honda-motoren en hoogwaardige occasies, waarbij de kernwaarden van kwaliteit en service ongewijzigd blijven.

Voor de trouwe klanten die in het verleden een Suzuki of een andere motorfiets hebben gekocht, verandert er niets.Ook zij kunnen zoals altijd bij Motorcenter Caset terecht voor service, onderhoud en garantie. Dezelfde vertrouwde service blijft beschikbaar voor alle klanten, ongeacht het merk van hun motor.

Dankwoord en Vooruitblik

Johan en Martine willen van de gelegenheid gebruik maken om hun diepe dankbaarheid te uiten aan alle klanten, medewerkers, leveranciers en vrienden die de afgelopen 35 jaar hebben bijgedragen aan het succes van Motorcenter Caset. “We kijken met trots en voldoening terug op wat we samen met jullie hebben opgebouwd,” zegt Johan. “Hoewel we nu een stap terugnemen, blijft onze passie voor motoren altijd bestaan. We hopen jullie nog vaak tegen te komen, of dat nu in de winkel is of op de baan met onze motoren.”

Met dit nieuwe hoofdstuk en de steun van zowel familie als een sterke partner, kijkt Motorcenter Caset vol vertrouwen naar de toekomst. De zaak blijft trouw aan haar roots, met een vernieuwde focus en versterkte samenwerking, en blijft een vertrouwde plek voor motorliefhebbers in de regio.